Multidisiplin-selskapet Norwegian Group fra Volda på Sunnmøre har inngått rekordkontrakt med drilling-selskapet Dolphin Drilling. Avtalen har en betydelig verdi for Norwegian Group. Nå starter arbeidet med å få tak i mer arbeidskraft.

Kontrakten strekker seg over tre år, og Norwegian Group skal levere tjenester innen tilkomstteknikk, stillas, NDT, maling og isolering til tre av riggene til Dolphin Drilling, Borgland Dolphin, Bredford Dolphin og Bideford Dolphin. Norwegian Group sitt mål er å utvide kontrakten til også å gjelde dei resterende åtte riggene som Dolphin Drilling har på internasjonal sokkel. Norwegian Group vant kontrakten i konkurranse med åtte andre selskap.

– Dette er et bevis på at vår strategi for å bli totalleverandør innen multidisiplin-markedet har lykkes. Vi har arbeidet målrettet for å nå dagens posisjon. Dette vil stille større krav til vår organisasjon, både i forhold til prosjektering og selve gjennomføringen av prosjektet, forklarer hovedaksjonær Kay-Ove Johansen i Norwegian Group.

Største enkeltkontrakt, flere ansatte

Kontrakten har altså en betydelig verdi for Volda-selskapet og skulle NOG bli tildelt kontrakten for dem 8 andre riggene, er det snakk om enda større summer. Dette er den største enkeltkontrakten Norwegian Group har signert.

– Avtalen gjør at vi må ha stort rekrutteringsfokus de neste månedene. Vi må tilsette fleire folk både innenfor operatørsegmentet og lokalt i administrasjonen. Vi vil derfor starte arbeidet med å få tak i nok arbeidskraft med en gang, informerer Johansen.

Cato Erikstad Gundersen, procurment and logistic manager i Dolphin Drilling, forteller at det er flere grunner til at de har valgt Volda-selskapet:

– Vi opplever Norwegian Group som fleksible, noe som er viktig for oss i forhold til utfordringer i sengekapasiteten på riggene. At de leverer gode tjenester og har gode referanser, var selvsagt også avgjørende, sier Gundersen.

Norwegian Group har valgt NSE-gruppen som underleverandør når det kommer til spesialkompetanse innen fagfelt i kontrakten de ønsker å delegere.

Handlekurv
Skroll til toppen