Norwegian Group og AAK AS har tidligere utført omfattende rehabiliteringer på Draugen for Norske Shell, og vi gleder oss over at de nå har gitt oss et nytt oppdrag – denne gangen med betongrehabilitering.

OKEA svært fornøyde

OKEA ASA ble grunnlagt i 2015 av blant annet tidligere oljeminister Ola Borten Moe, og overtok operatøransvaret på Draugenfeltet i november 2018.

– Vi er svært fornøyde med at AAK Energy påtar seg oppdraget med rehabilitering av betongunderstellet på Draugen slik de også tidligere har gjort på en utmerket måte. Metoden og utstyret som er utviklet, sørger for et godt sluttresultat og god personellsikkerhet, sier lead engineer Lars Tømmervåg i OKEA ASA.

Norwegian Group og AAK Energy har landet en avtale med en ramme på 10,5 millioner kroner med OKEA for betongrehabilitering på Draugen-plattformen.

Viktig for det nye satsingsområdet

I den forrige kampanjen på Draugen utviklet AAK nye metoder for betongrehabilitering offshore med robotmeisling kombinert med smarte og effektive løsninger for å sikre tilkomst på krevende vertikale og overhengende flater. Dette er en svært viktig avtale for AAK Energy og et ledd i strategien med betongrehabilitering som satsingsområde, sier prosjektleder Bjarte Bø i AAK Energy.

Det startet med tau og fjellklatring

AAK AS var det første selskapet som jobbet på norsk sokkel ved å bruke og arbeide i tau i et sertifisert system for tilkomstteknikk. Selskapet hadde sitt utspring i fjellklatrermiljøet på Åndalsnes og Aak Fjellsportsenter.

Helt siden starten har selskapet hatt et ledende kompetansemiljø innen tilkomstteknikk og utført arbeidsoppgaver med krevende tilkomst. Med erfaring fra blant annet dramatiske redningsaksjoner i spektakulære Trollveggen, utviklet det lokale klatremiljøet sin spesielle kompetanse i krevende operasjoner. I 1989 ble tilkomstteknikk som system en realitet, og de første sertifiseringene ble gjennomført. De første oppdragene ble gjennomført på oljeplattformen Gullfaks A i 1990.

Sommeren 2021 kjøpte Volda-baserte Norwegian Group selskapet som da endret navn til AAK Energy. AAK Energy har base i Isfjorden i Romsdal i tillegg til Bergen.

Handlekurv
Skroll til toppen